Roche furnizează stocuri de urgenţă de Tamiflu, la cererea OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut grupului farmaceutic Roche să furnizeze stocuri de urgenţă de Tamiflu, pentru a face faţă riscului unei pandemii de gripă porcină, a anunţat sâmbătă compania elveţiană.

80 afișări
Imaginea articolului Roche furnizează stocuri de urgenţă de Tamiflu, la cererea OMS

Roche furnizează stocuri de urgenţă de Tamiflu, la cererea OMS (Imagine: Mediafax Foto)

Roche adaugă că aceste stocuri de urgenţă "sunt în curs de transportare spre ţările care au nevoie de ele, conform instrucţiunilor OMS", fără a preciza despre ce ţări este vorba.

În aşteptarea unui vaccin eficient împotriva gripei porcine, care s-a extins în toată lumea, doar două medicamente sunt disponibile împotriva noii boli: Tamiflu şi Relenza, de la grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK).

Întregul stoc de Tamiflu al grupului Roche este constituit din două milioane de tratamente deţinute de OMS şi trei milioane deţinute de companie, destinate unei furnizări rapide, adaugă comunicatul.

Roche a mai precizat că a sporit săptămâna trecută producţia sa pentru a satisface o cerere în creştere a acestui medicament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici