Roma: Atac cu cocteiluri Molotov asupra unei tabere de rromi

Circa 30 de persoane, cu figurile acoperite de cagule şi înarmate cu lanţuri, bâte, pietre şi sticle, au aruncat, miercuri seara, două cocteiluri Molotov asupra unei tabere de rromi de la periferia Romei, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Roma: Atac cu cocteiluri Molotov asupra unei tabere de rromi

Roma: Atac cu cocteiluri Molotov asupra unei tabere de rromi

Carabinierii, aflaţi în alertă după un prim incident petrecut marţi seara, au intervenit înainte ca grupul înarmat să atace tabăra, după lansarea celor două proiectile, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine, adăugând că un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost arestat.

Marţi seara, acelaşi grup aruncase patru cocteiluri Molotov asupra taberei, două dintre acestea explodând, fără a provoca însă rănirea nici unei persoane.

În decembrie 2006, locuitorii unei comune de la periferia oraşului Milano au incendiat o tabără de corturi destinată rromilor expulzaţi dintr-o altă zonă.

Moartea a patru copii rromi de origine română, în incendiul izbucnit, la 11 august, într-un adăpost improvizat de la periferia oraşului Livorno a relansat polemica privind condiţiile de viaţă ale acesetei minorităţi în Italia, unde trăiesc între 140.000 şi 160.000 de ţigani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici