Roma: Preot înjunghiat în numele „Codului lui Da Vinci"

Un bărbat de 25 de ani care a încercat să omoare un preot prin înjunghiere, într-o biserică din Roma, a spus poliţiştilor că s-a inspirat de filmul „Codul lui Da Vinci" şi că se credea anticristul.

914 afișări
Imaginea articolului Roma: Preot înjunghiat în numele „Codului lui Da Vinci"

Roma: Preot înjunghiat în numele „Codului lui Da Vinci"

Preotul, Canio Calitri, de 68 de ani, a fost internat în stare critică într-un spital din Roma, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în gât, marţi, de Marco Luzi.

Poliţiştii au găsit un bilet, într-unul din buzunarele lui Luzi, pe care scria „acesta e numai începutul, 666".

Luzi, care a înjunghiat alte trei persoane care au sărit în ajutorul preotului, a spus poliţiştilor că a făcut aceste lucruri după ce s-a uitat la filmul „Codul lui Da Vinci", cu o noapte înainte.

Ofiţerii au găsit în apartamentul tânărului diverse extrase din cartea lui Dan Brown, inclusiv o variantă printată a picturii „Cina cea de taină". Pe unul din biletele din casa lui Luzi scria: „Eu sunt anticristul".

Atât best-seller-ul lui Dan Brown, cât şi filmul „Codul lui Da Vinci" au fost condamnate de Vatican, făcând referiri la anticrist şi interpretând pictura lui Da Vinci, „Cina cea de taină".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici