România, acuzată în PE că a orchestrat violenţele de la Chişinău

Şefa Misiunii Republicii Moldova la Consiliul Europei (CoE) a acuzat din nou România că a orchestrat violenţele de la Chişinău, într-o reuniune organizată miercuri de Comisia de Politică Externă a Parlamentului European, relatează Europa Liberă în pagina online.

37 afișări
Imaginea articolului România, acuzată în PE că a orchestrat violenţele de la Chişinău

România, acuzată în PE că a orchestrat violenţele de la Chişinău (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Şefa Misiunii R. Moldova la Consiliul Europei (CoE), Eugenia Chistrugă, a părăsit reuniunea organizată de Comisia de Politică Externă a PE, după ce a citit poziţia oficială a Guvernului de la Chişinău cu privire la evenimentele care au urmat alegerilor din 5 aprilie, refuzând să participe la dezbateri.

Eugenia Chistrugă a fost invitată alături de Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului şi unul dintre liderii opoziţiei, la un schimb de opinii cu membrii Parlamentului European şi ai unor organizaţii pentru apărarea drepturilor omului, printre care şi Amnesty International, referitor la alegerile parlamentare şi evenimentele postelectorale.

După ce şi-a citit discursul redactat în limba franceză, acuzând din nou România că a orchestrat revolta de la Chişinău, aceasta a ascultat timp de câteva minute întrebările adresate de europarlamentarii români referitoare la măsurile luate de Guvernul de la Chişinău pentru reprimarea demonstranţilor.

În tot acest timp, Chistrugă a discutat în limba rusă cu Marianne Mikko, preşedinta delegaţiei de cooperare parlamentară UE-R. Moldova, apoi a declarat că nu participă la discuţii, după care s-a ridicat şi a părăsit sala.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici