Românul care a evadat dintr-o închisoare din Franţa s-a predat autorităţilor franceze

Românul în vârstă de 25 de ani care a evadat, în noaptea de marţi spre miercuri, din închisoarea oraşului francez Amiens, împreună cu doi deţinuţi moldoveni, s-a predat, joi, autorităţilor franceze, informează site-ul publicaţiei Le Parisien.

412 afișări
Imaginea articolului Românul care a evadat dintr-o închisoare din Franţa s-a predat autorităţilor franceze

Românul, care a evadat dintr-o închisoare din Franţa, s-a predat autorităţilor franceze

"El s-a predat secţiei de poliţie din Reims, joi dimineaţă, şi a fost plasat sub supraveghere", a indicat procurorul din Amiens, Bernard Farret.

Românul în vârstă de 25 de ani a fost plasat în detenţie provizorie din luna iunie, fiind acuzat de escrocherie.

Cei trei deţinuţi au tăiat barele de la fereastra celulei, iar apoi au coborât pe faţada închisorii cu ajutorul unor frânghii, în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Cei doi deţinuţi moldoveni sunt în continuare în stare de libertate, fiind căutaţi de autorităţile franceze. Unul dintre ei era condamnat, din ianuarie, pentru furt calificat, neputând fi eliberat înainte de 2018, iar celălalt încarcerat în octombrie "făcea obiectul unei cereri de extrădare (arestat în Franţa, el face obiectul unei urmăriri în Republica Moldova) pentru viol", a precizat procurorul Bernard Farret.

Poliţia judiciară a deschis un dosar pentru delictul de evadare pe numele celor trei deţinuţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici