Rupert şi James Murdoch se vor prezenta marţi în faţa unei comisii parlamentare britanice

Rupert Murdoch şi fiul său James au acceptat să se prezinte marţi în faţa unei comisii a deputaţilor britanici, răspunzând favorabil unei convocări a parlamentarilor, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a News Corp, grupul magnatului de presă australiano-american.

50 afișări
Imaginea articolului Rupert şi James Murdoch se vor prezenta marţi în faţa unei comisii parlamentare britanice

Rupert Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"News Corp. este în măsură să confirme că o scrisoare destinată deputaţilor este în curs de redactare pentru a-i informa că Rupert şi James Murdoch vor participa amândoi, marţi", la această audiere, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Comisia parlamentară pentru mass-media vrea să-i audieze în legătură cu scandalul interceptărilor telefonice practicate la scară mare de un fost tabloid din cadrul grupului din Marea Britanie, care afectează întregul imperiu al magnatului media americano-australian.

Deputaţii, după o primă invitaţie fără succes adresată celor doi, le-au trimis, joi dimineaţa, o convocare oficială, pe 19 iulie, la ora locală 14.30 (16.30, ora României). Ei au cerut şi directorului general al publicaţiilor britanice care-i aparţin lui Murdoch, Rebekah Brooks, să se prezinte, iar aceasta a acceptat.

Deputaţii au trimis convocarea, fără să fie siguri că pot să îl constrângă pe Rupert Murdoch şi pe fiul său să se prezinte, cei doi fiind cetăţeni americani.

"Va fi pentru prima dată când Rupert şi James Murdoch, precum şi Rebekah Brooks, vor răspunde unor întrebări despre acest caz", şi-a exprimat satisfacţia preşedintele Comisiei, John Whittingdale, pentru postul Sky News.

"Ei vor fi audiaţi de o Comisie parlamentară, deci sper că vor lua cazul în serios şi că vor da răspunsurile pe care noi - dar cred că şi mulţi alţi oameni - vrem să le auzim", a continuat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici