Rusia a tras asupra unei nave comerciale în Marea Neagră. Nava se îndreaptă spre portul românesc Sulina

Duminică, o navă de război rusă a tras focuri de avertisment asupra unei nave de marfă în sud-vestul Mării Negre, în timp ce aceasta se îndrepta spre nord. Este primul astfel de incident şi vine ca urmare a ieşirii Rusiei din acordul privind cerealele.

8462 afișări
Imaginea articolului Rusia a tras asupra unei nave comerciale în Marea Neagră. Nava se îndreaptă spre portul românesc Sulina

Rusia a tras asupra unei nave comerciale în Marea Neagră. Nava se îndrepată spre portul românesc Sulina

În iulie, Rusia a întrerupt participarea la acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea Ucrainei să exporte produse agricole prin Marea Neagră, iar Moscova a avertizat că va considera că toate navele care se îndreaptă spre apele ucrainene ar putea transporta arme, relatează Reuters,

Rusia a afirmat într-o declaraţie că nava sa de patrulare Vasily Bykov a tras cu arme automate asupra navei Sukru Okan, sub pavilion Palau, după ce căpitanul navei nu a răspuns la solicitarea de a se opri pentru o inspecţie.

Rusia a precizat că nava se îndrepta spre portul ucrainean Izmail. Datele de navigaţie Refinitiv, citate de agenţia Reuters, au arătat că nava se afla în prezent în apropierea coastei Bulgariei şi se îndrepta spre portul românesc Sulina.

"Pentru a opri cu forţa nava, a fost deschis foc de avertisment cu arme automate", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Un oficial al ministerului turc al Apărării a declarat că a auzit că a avut loc un incident în care a fost implicată o navă care se îndrepta spre România şi că Ankara îl analizează.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici