Rusia acuză Statele Unite că îndeamnă Ucraina să tergiverseze negocierile. Lavrov: Scopul Washingtonului este menţinerea "dominaţiei" mondiale

Administraţia Vladimir Putin a acuzat, miercuri, Statele Unite că îndeamnă Ucraina să tergiverseze negocierile pentru oprirea confruntărilor militare ruso-ucrainene, apreciind că scopul Washingtonului este menţinerea "dominaţiei" mondiale, inclusiv prin sancţiuni.

2954 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Statele Unite că îndeamnă Ucraina să tergiverseze negocierile. Lavrov: Scopul Washingtonului este menţinerea "dominaţiei" mondiale

"Negocierile sunt dificile, partea ucraineană îşi schimbă constant poziţia. Este dificil să scăpăm de impresia că ucrainenii sunt ţinuţi de mână de colegii noştri americani", a afirmat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

"Americanii pornesc de la principiul că nu este profitabil pentru ei ca procesul de negocieri să se termine rapid. Mulţi ar vrea să facă astfel încât negocierile să fie în impas", a adăugat Serghei Lavrov, menţionând şi Polonia printre ţările suspectate că ar vrea să blocheze negocierile.

În discursul rostit la Institutul pentru Relaţii Internaţionale de la Moscova, Lavrov a afirmat că Statele Unite vor să elimine Rusia, considerată "un obstacol", din "noua ordine mondială unipolară" sub "dominaţie" americană. Ministrul rus de Externe susţine, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de site-ul ItaliaOggi.it, că Statele Unite vor să menţină Rusia implicată cât mai mult în conflictul din Ucraina.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat marţi seară, potrivit CNN, că negocierile "dificile" cu Rusia continuă la diverse niveluri, pentru "oprirea războiului atroce" din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici