Rusia acuză Ucraina că îşi schimbă permanent poziţiile în cursul negocierilor

Administraţia Vladimir Putin a acuzat, luni, Ucraina că îşi modifică poziţiile asupra unor chestiuni care fuseseră deja convenite în cadrul negocierilor pentru oprirea conflictului.

1075 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Ucraina că îşi schimbă permanent poziţiile în cursul negocierilor

Rusia acuză Ucraina că îşi schimbă permanent poziţiile în cursul negocierilor

„Din nefericire, partea ucraineană nu este constantă asupra punctelor care au fost agreate. Îşi schimbă frecvent poziţia, iar tendinţele procesului de negociere lasă foarte mult de dorit", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei de la Moscova, citat de agenţia Reuters şi de postul BBC News.

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina pentru un eventual armistiţiu general continuă la nivel de grupuri de experţi.

Administraţia Volodimir Zelenski nu a avut deocamdată nicio replică la acuzaţiile Ucrainei. Mihailo Podoliak, unul dintre liderii delegaţiei Ucrainei la negocierile cu Rusia, a criticat luni faptul că unele naţiuni europene nu furnizează suficient armament Kievului, dar a lăudat sprijinul cetăţenilor europeni. "Poate că avem unele probleme cu guvernele unor state din cadrul Uniuniii Europene în privinţa furnizării de arme, dar simţim o susţinere puternică din partea oamenilor de rând din Europa. Modul în care ne susţineţi arată că suntem o mare familie europeană pentru securitatea căreia luptă acum Ucraina", a declarat, prin Twitter, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici