Rusia adaugă pe lista agenţilor străini două nume importante. Cine sunt persoanele căzute în dizgraţia Kremlinului

  • Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov şi fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski se află pe lista agenţilor străini
  • Lista are o conotaţie negativă şi se referă la acele persoane care acţionează împotriva intereselor statului
  • Kasparov şi Hodorovski sunt cunoscuţi ca fiind critici proeminenţi ai Kremlinului
3636 afișări
Imaginea articolului Rusia adaugă pe lista agenţilor străini două nume importante. Cine sunt persoanele căzute în dizgraţia Kremlinului

Sursa foto: Profimedia

Ministerul rus al Justiţiei i-a adăugat vineri pe fostul campion mondial la şah Garry Kasparov şi fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, ambii critici proeminenţi ai guvernului, pe lista persoanelor care acţionează ca agenţi străini, potrivit site-ului web al ministerului.

Termenul de „agent străin” are conotaţii negative încă din epoca sovietică, relatează Reuters.

Potrivit site-ului, Ucraina a fost menţionată ca o sursă de finanţare pentru Hodorkovski, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin. Site-ul susţine că fondurile lui Kasparov provin din Ucraina şi din Fundaţia pentru Drepturile Omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici