Rusia ar putea desfăşura rachete Topol în Belarus - sursă

Rusia ar putea desfăşura rachete strategice Topol în Belarus dacă Statele Unite îşi menţin proiectul privind amplasarea unui scut antirachetă în estul Europei, a anunţat o sursă militară, citată de agenţia Interfax.

14 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea desfăşura rachete Topol în Belarus - sursă

Rusia ar putea desfăşura rachete Topol în Belarus - sursă (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă Statele Unite continuă să apropie de frontierele Rusiei elemente ale forţelor lor strategice, în special scutul antirachetă (...), atunci putem desfăşura în Belarus sisteme mobile Topol", a declarat această sursă.

Contactat de AFP, Ministerul rus al Apărării a refuzat să comenteze această informaţie.

Declaraţia intervine la o zi după vizita la Moscova a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

Moscova dă asigurări că racheta sa strategică Topol-M-sol-sol, testată ultima dată în august, dejoacă sistemele antirachetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici