Rusia caută investiţii indiene în sectorul său de petrol şi gaze naturale

Rusia a îndemnat India să-şi majoreze investiţiile în sectorul petrolului şi gazelor din ţara afectată de sancţiuni, semnalând şi că îşi doreşte să extindă reţelele de vânzări ale companiilor ruseşti în cea de-a treia economie ca mărime din Asia, scrie Reuters.

1289 afișări
Imaginea articolului Rusia caută investiţii indiene în sectorul său de petrol şi gaze naturale

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, în timp ce Occidentul impune sancţiuni severe din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Unii aliaţi occidentali au încurajat India să condamne acţiunile Rusiei în Ucraina, după ce New Delhi s-a abţinut să voteze împotriva Moscovei, care îi furnizează arme, la Naţiunile Unite.

"Exporturile de petrol şi produse petroliere ale Rusiei către India s-au apropiat de 1 miliard de dolari şi există oportunităţi clare de a creşte această cifră", a declarat vicepremierul rus Alexander Novak."Suntem interesaţi să atragem în continuare investiţii indiene în sectorul rusesc al petrolului şi gazelor naturale şi să extindem reţelele de vânzări ale companiilor ruseşti în India", i-a spus Novak ministrului indian al Petrolului şi Gazelor Naturale, Hardeep Singh Puri.

Statele Unite au interzis săptămâna aceasta importurile de petrol rusesc, iar Marea Britanie a declarat că le va elimina treptat până la sfârşitul anului, decizii care se aşteaptă să perturbe şi mai mult piaţa energetică mondială, unde Rusia este al doilea mare exportator de ţiţei.

Companiile de stat indiene deţin participaţii în câmpurile de petrol şi gaze ruseşti, în timp ce entităţile ruseşti, inclusiv Rosneft, deţin o participaţie majoritară în rafinăria indiană Nayara Energy. Unele companii indiene cumpără, de asemenea, petrol rusesc.

Rusia se aşteaptă ca ambele ţări să continue cooperarea în domeniul energiei nucleare civile, inclusiv prin construirea de noi unităţi la o centrală nucleară din oraşul Kudankulam din sudul Indiei, a adăugat Novak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
india,
investiţii

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici