Rusia condamnă Ucraina pentru utilizarea bombelor cu dispersie. Moartea unui corespondent de război stârneşte indignarea ruşilor

  • Un reporter de război rus a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi după ce au fost loviţi de o bombă cu dispersie
  • Ministerul rus al Apărării a condamnat Ucraina pentru utilizarea muniţiilor cu dispersie
  • Într-un incident separat, corespondentul Deutsche Welle, Yevgeny Shilko, a fost rănit pe frontul din Ucraina într-un atac rusesc cu muniţii cu dispersie
4897 afișări
Imaginea articolului Rusia condamnă Ucraina pentru utilizarea bombelor cu dispersie. Moartea unui corespondent de război stârneşte indignarea ruşilor

Rusia condamnă Ucraina pentru utilizarea bombelor cu dispersie. Moartea unui corespondent de război stârneşte indignarea ruşilor

Bombele cu dispersie sunt în centrul atenţiei după ce Ucraina a primit aprovizionare de la Statele Unite în această lună. Multe ţări le interzic pentru că plouă cu schije pe o suprafaţă largă şi pot reprezenta un risc pentru civili. De obicei, unele bombe nu reuşesc să explodeze imediat, dar pot exploda mult mai târziu..

Jurnalistul rus Rostislav Zhuravlev, corespondent de război al agenţiei ruse de ştiri RIA a decedat lovit de o astfel de bombă. Cei trei colegi ai săi au fost evacuaţi răniţi de pe câmpul de luptă din regiunea Zaporijie.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a denunţat ceea ce a numit „teroarea criminală” din partea Ucrainei şi a declarat, fără a furniza dovezi, că atacul a fost unul deliberat.

„Cei responsabili pentru represaliile brutale împotriva unui jurnalist rus vor suferi în mod inevitabil pedepse binemeritate. Întreaga măsură a responsabilităţii va fi împărtăşită de cei care au furnizat muniţii cu dispersie protejaţilor lor de la Kiev”, a declarat Zakharova.

Ucraina s-a angajat să folosească muniţii cu dispersie doar pentru a disloca concentrările de soldaţi inamici. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, a declarat săptămâna aceasta că trupele ucrainene folosesc bombele cu dispersie în mod corespunzător şi eficient împotriva formaţiunilor ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici