Rusia condamnă un profesor american la 14 ani de închisoare pentru trafic cu narcotice

  • Marc Fogel a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a fost prins pe aeroportul din Moscova cu canabis
  • Fogel a lucrat în ambasada SUA din Moscova, dar la momentul arestării era profesor de engleză în oraş
  • Bărbatul a motivat în faţa instanţei că nu a ştiut că în Rusia canabisul medicinal este interzis
130 afișări
Imaginea articolului Rusia condamnă un profesor american la 14 ani de închisoare pentru trafic cu narcotice

Sursa foto: Profimedia

Un tribunal rus l-a condamnat pe Marc Fogel la 14 ani de închisoare pentru contrabandă „pe scară largă” cu marijuana.

„Cetăţeanul american Marc Fogel a fost găsit vinovat pentru că a încercat să introducă în ţară o cantitate considerabilă de droguri. Canabisul găsit asupra sa era depozitat ilegal în bagaje.”, au declarat printr-un comunicat tribunalul din Khimki, o suburbie a Moscovei.

Fogel avea aproximativ 17 g de canabis în bagaj când a fost prins pe 15 august 2021 pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova. La momentul arestării, lucra ca profesor de engleză în oraş, după ce anterior a fost angajat în cadrul ambasadei SUA pentru mai mulţi ani.

Fostul diplomat în vârstă de peste 60 de ani a motivat că nu ştia faptul că marijuana medicinală este interzisă în Rusia. Un medic din Statele Unite i-a prescris medicamentul după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la coloană.

Legea rusă defineşte o „cantitate mare” de marijuana ca fiind de cel puţin 100 g. Fogel a pledat vinovat pentru contrabandă, depozitare, transport, fabricare şi procesare de stupefiante şi a fost condamnat la închisoare într-o colonie penală de maximă securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici