Rusia expulzează doi diplomaţi bulgari, ca reacţie la o decizie similară a Bulgariei

  • Rusia expulzează doi diplomaţi bulgari, ca reacţie la o decizie similară a Bulgariei
  • Ambasadorul Bulgariei a fost convocat luni la Ministerul rus de Externe
  • Bulgaria a expulzat, în septembrie, doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj militar
312 afișări
Imaginea articolului Rusia expulzează doi diplomaţi bulgari, ca reacţie la o decizie similară a Bulgariei

Rusia expulzează doi diplomaţi bulgari, ca reacţie la o decizie similară a Bulgariei

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, luni, expulzarea a doi diplomaţi bulgari, ca reacţie la un decizie similară anunţată luna trecută de Guvernul de la Sofia, relatează agenţia Reuters.

Ministerul de Externe de la Moscova consideră drept lipsită de fundament decizia Bulgariei de expulzare a doi diplomaţi ruşi. Ambasadorul Bulgariei a fost convocat luni la Ministerul rus de Externe, iar doi diplomaţi bulgari au fost declaraţi "personae non gratae".

Guvernul Bulgariei a anunţat, în septembrie, expulzarea a doi diplomaţi ruşi inculpaţi pentru activităţi de spionaj militar. Diplomaţii colectau începând din anul 2016 "informaţii despre proiecte de modernizare ale armatei bulgare", a transmis Parchetul General de la Sofia.

Acţiunile de acest tip s-au multiplicat în ultimele luni în Europa, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia. La sfârşitul lunii august, Rusia şi Slovacia au expulzat pe bază de reciprocitate câte trei diplomaţi. Anterior, Rusia expulzase un diplomat norvegian, după o decizia similară a Norvegiei, tot pe fondul acuzaţiilor de spionaj. Rusia a avut crize similare cu Austria şi Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
bulgaria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici