Rusia, în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie pentru încălcarea de tratate ONU în Ucraina

Curtea Internaţională de Justiţie decide miercuri dacă Rusia a încălcat un tratat antiterorism prin finanţarea separatiştilor pro-ruşi din Ucraina, inclusiv a celor care au doborât zborul MH17 al Malaysia Airlines în 2014, relatează Reuters.

5099 afișări
Imaginea articolului Rusia, în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie pentru încălcarea de tratate ONU în Ucraina

Rusia, în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie pentru încălcarea de tratate ONU în Ucraina

Kievul susţine că Rusia a încălcat, de asemenea, şi un tratat privind drepturile omului prin discriminarea etnicilor tătari şi ucraineni din Crimeea, peninsulă pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Ucraina a cerut Curţii Internaţionale de Justiţie să declare Rusia vinovată de încălcarea obligaţiilor care decurg din cele două tratate ONU, semnate de ambele ţări, şi să o oblige la plata de despăgubiri.

În cadrul unei audieri la Curtea de la Haga în iunie anul trecut, Rusia a respins acuzaţiile Ucrainei. Avocaţii Moscovei au negat încălcările sistematice ale drepturilor omului pe teritoriul ucrainean pe care îl ocupă şi au respins acuzaţia că ar fi încălcat tratatul ONU împotriva finanţării terorismului.

Kievul a dat Moscova în judecată la cea mai înaltă instanţă a Naţiunilor Unite în 2017, înainte de invazia Rusiei din 24 februarie 2022.

Legat de terorism, Rusia este acuzată de echiparea şi finanţarea forţelor pro-ruse, inclusiv a rebelilor care au doborât zborul MH17 al Malaysia Airlines în iulie 2014, ucigând toţi cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici