Rusia limitează traficul pe o şosea spre Estonia

Rusia a limitat miercuri traficul de camioane pe una dintre principalele şosele rutiere spre Estonia, ţară cu care este în conflict ca urmare a transferării, foarte controversate, a unui monument sovietic din centrului Tallinnului, relatează AFP.

1 afișare

Camioanele de peste 3,5 tone nu mai pot circula pe podul peste râul Narva, din apropierea localităţii Ivangorod (Rusia), pe şoseaua care leagă Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei) de Tallinn, capitala estonă, au anunţat autorităţile din regiunea Leningrad.

Decizia se datorează "stării precare a podului", potrivit unui comunicat al autorităţilor, care precizează că ea a fost "luată la nivel federal". Camioanele vor fi nevoite să circule pe o altă şosea situată în sud, prin regiunea Pskov, au adăugat ele.

O gravă criză diplomatică s-a instaurat între Moscova şi Tallinn după transferul, de către autorităţile estone, a monumentului închinat soldaţilor Armatei Roşii, într-un cimitir militar din capitala estonă.

Un număr de 15 partizani, care se declară în favoarea unei normalizări a relaţiilor dintre cele două ţări, au manifestat în faţa consulatului Estoniei la Sankt-Petersburg , arborând pancarte pe care se putea citi "Opriţi isteria antiestonă", înainte de a fi dispersaţi de forţele de ordine, potrivit Interfax.

Măsurile de securitate au fost sporite la Moscova în gara din care pleacă trenurile spre Tallinn, din cauza riscului de atentate teroriste, a adăugat Interfax, citând surse din cadrul poliţiei. Doar pasagerii caredeţin bileteşidocumente de identitatese pot urca în trenuri, potrivit agenţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici