Rusia neagă că se află în spatele atacurilor cibernetice care vizează Statele Unite: Este vorba de rusofobie

  • Kremlinul a negat luni, 21 decembrie, ca se află la originea valului de atacuri cibernetice sofisticate care vizează SUA.
  • Şeful Departamentului de Stat, Mike Pompeo, a arătat cu degetul spre Moscova.
502 afișări
Imaginea articolului Rusia neagă că se află în spatele atacurilor cibernetice care vizează Statele Unite: Este vorba de rusofobie
Kremlinul a negat luni, 21 decembrie, ca se află la originea valului de atacuri cibernetice sofisticate care vizează serviciile şi întreprinderile federale din Statele Unite, catalogând acuzaţiile drept ”neîntemeiată” şi se încadrează în „rusofobie,” notează Le Figaro
 
Aceste atacuri cibernetice "nu au nimic de-a face cu noi, deoarece Rusia nu este implicată în aceste atacuri," a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Toate acuzaţiile de implicare ale Rusiei sunt absolut nefondate şi fac parte din continuitatea rusofobiei oarbe, pe care o vedem la fiecare incident", a adăugat el.
 
Şeful Departamentului de Stat, Mike Pompeo, a arătat cu degetul spre Moscova. Potrivit grupului american de securitate IT FireEye, el însuşi victima atacurilor cibernetice săptămâna trecută, guvernele şi companiile din sectoarele de consultanţă, tehnologie şi energie au fost vizate în primăvara anului 2020 în America de Nord, în Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. În Statele Unite, Departamentul pentru Securitate Internă, departamentele Trezoreriei şi Comerţului şi mai multe agenţii federale au fost afectate, potrivit rapoartelor de presă.
 
Hackerii s-au infiltrat în sistemele informatice ale acestor entităţi, profitând de o actualizare a software-ului de supraveghere dezvoltat de compania SolarWinds şi utilizat de zeci de mii de companii şi administraţii din întreaga lume. Mai multe mijloace mass-media americane au văzut în aceste atacuri semnul unui grup rus de hackeri ataşaţi informaţiilor militare ruseşti. Rusia a fost acuzată de mai multe ori în ultimii ani de atacuri cibernetice pe scară largă în întreaga lume. Moscova a negat întotdeauna aceste acuzaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici