Rusia nu va investiga cauzele prăbuşirii avionului lui Prigojin în conformitate cu regulile internaţionale

  • Rusia nu va investiga prăbuşirea avionului Embraer, de fabricaţie braziliană, care l-a ucis pe şeful mercenarilor, Evgheni Prigojin
  • În conformitate cu regulile internaţionale, ruşii trebuie să predea cutiile negre ale aeronavei
  • O comisie va analiza datele culese din cutii pentru a determina cauza prăbuşirii
1305 afișări
Imaginea articolului Rusia nu va investiga cauzele prăbuşirii avionului lui Prigojin în conformitate cu regulile internaţionale

Sursa foto: MediafaxFoto

Prigojin, doi locotenenţi de top ai grupului  Wagner şi patru bodyguarzi s-au numărat printre cele 10 persoane care au murit atunci când  avionul Embraer Legacy 600 s-a prăbuşit la nord de Moscova săptămâna trecută.

Liderul mercenarilor a murit la două luni de la rebeliunea care ameninţa autoritatea preşedintelui Vladimir Putin, fiind cea mai mare provocare pentru conducerea sa de când a ajuns la putere în 1999.

SUA şi alte guverne occidentale bănuiesc că oficialii de la Kremlin ar fi în spatele prăbuşirii Embraer Legacy 600. Kremlinul neagă vehement orice implicare.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Aviaţia Civilă Internaţională (ICAO), zborul din Moscova cu destinaţia Sankt Petersburg a fost intern, aşa că nu este supus regulilor internaţionale cunoscute în întreaga industrie sub numele de „Anexa 13”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici