Rusia raportează al doilea cel mai mare deficit bugetar din era post-sovietică - New York Times

2748 afișări
Imaginea articolului Rusia raportează al doilea cel mai mare deficit bugetar din era post-sovietică - New York Times

Rusia raportează al doilea cel mai mare deficit bugetar din era post-sovietică - New York Times

Rusia are un deficit bugetar de 47 de miliarde de dolari pentru 2022.
 
Marţi, guvernul rus a raportat al doilea cel mai mare deficit bugetar din era post-sovietică. New York Times a raportat, citând ministrul rus de Finanţe, că deficitul bugetar a ajuns la 3.300 de miliarde de ruble în 2022, adică 2,3% din economia rusă.
 
„Veniturile Rusiei au crescut cu 2.800 de miliarde de ruble în 2022, sau 40 de miliarde de dolari, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a acoperi cheltuielile în creştere rapidă, care au crescut vertiginos cu 6.400 de miliarde de ruble, sau 92 de miliarde de dolari”, au declarat oficialii.
 
Guvernul rus nu a publicat o defalcare detaliată a cheltuielilor sale în 2022, dar se presupune pe scară largă că cea mai mare parte a creşterii poate fi atribuită creşterii cheltuielilor militare pentru invazia Ucrainei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici