Rusia şi China îşi exercită dreptul de veto faţă de sancţiunile ONU împotriva Zimbabwe

China şi Rusia şi-au exercitat dreptul de veto vineri, în Consiliul de Securitate al ONU faţă de un proiect de rezoluţie care ar fi sancţionat Zimbabwe pentru procesul electoral violent şi contestat.

66 afișări
Imaginea articolului Rusia şi China îşi exercită dreptul de veto faţă de sancţiunile ONU împotriva Zimbabwe

Rusia şi China îşi exercită dreptul de veto faţă de sancţiunile ONU împotriva Zimbabwe (Imagine: Wikipedia)

Proiectul de rezoluţie, redactat de Statele Unite, a primit nouă voturi pentru, cinci împotrivă (China, Rusia, Africa de Sud, Libia, Vietnam) şi o abţinere (Indonezia). Textul a fost respins.

Aceste şase state sunt ostile din principiu faţă de implicarea Consiliului de Securitate în criza din Zimbabwe. Reprezentanţii lor au susţinut că situaţia din Zimbabwe nu constituie nici un fel de ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţinale, singurul domeniu de competenţa Consiliului de Securitate al ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici