Rusia şi Iranul intenţionează să desfăşoare exerciţii navale comune în Oceanul Indian

Rusia şi Iranul intenţionează să desfăşoare exerciţii navale comune în Oceanul Indian, a declarat luni ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenţia rusă de presă TASS, potrivit Reuters.

852 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Iranul intenţionează să desfăşoare exerciţii navale comune în Oceanul Indian

Rusia şi Iranul intenţionează să desfăşoare exerciţii navale comune în Oceanul Indian

Zarif a declarat luni, în urma întrevederii cu omologul său rus, Sergei Lavrov, că Teheranul salută propunerea Rusiei de a asigura securitatea în regiunea Golfului.

„În ceea ce priveşte securitatea din Golful Persic, punctele noastre de vedere sunt similare celor prezentate de Moscova. Încurajăm iniţiativa Rusiei pentru securitatea din Golful Persic”, a declarat Zarif.

Administraţia de la Teheran se aşteaptă ca Administraţia de la Moscova să ia măsuri concrete în această direcţie, a anunţat ministrul de Externe iranian.

Iranul este pregătit să semneze un acord de non-agresiune cu ţările din regiune şi este în favoarea menţinerii libertăţii de navigare în Golful Persic.

„Din nefericire, americanii doresc să îşi trimită contingentul în regiune. Acest lucru va duce la escaladarea tensiunilor”, a adăugat Javad Zarif.

După sechestrarea tancului petrolier britanic de către forţele iraniene, mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie, au anunţat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

Taguri:
rusia,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici