Rusia susţine că va produce lunar, milioane de doze de vaccin contra Covid-19

  • 17 instituţii de cercetare din Rusia lucrează la 26 de opţiuni de vaccinuri Covid-19.
  • Ministrul rus al Comerţului Denis Manturov: Vom putea furniza din acest an câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună.
  • Luni, Rusia a confirmat 5.394 de cazuri noi cu coronavirus.
2845 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că va produce lunar, milioane de doze de vaccin contra Covid-19

Rusia susţine că va produce pe lună milioane de doze de vaccin contra Covid-19

Rusia dă asigurări că va fabrica câteva milioane de doze de vaccinuri contra coronavirusului pe lună până la începutul anului viitor. Anunţul a fost făcut de ministrul rus al Comerţului Denis Manturov, într-un interviu acordat agenţiei de presă TASS.

Potrivit ministrului, producţia totală va depinde, în primul rând, de nevoile sistemului de sănătate. Totodată, Manturov susţine că producţia primului vaccin anti-Covid dezvoltat de Institutul Gamaleya va începe în septembrie.

“Conform primelor estimări, vom putea furniza din acest an câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, apoi până la câteva milioane la începutul anului viitor”, a precizat el.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie Vector din oraşul Novosibirsk au dezvoltat prototipuri de vaccin bazate pe şase platforme tehnologice diferite pentru a încerca să afle cât de eficiente sunt şi în ce doze ar putea fi administrate. Primul dintre ele va fi lansat în septembrie, iar cel de-al doilea în octombrie 2020.

Luni, Rusia a confirmat 5.394 de cazuri noi cu coronavirus, numărul total al ţării este de 856.264. În ultimele 24 de ore, 79 de persoane au murit, ceea ce a dus la un număr total de 14.207 - Această rată este considerabil mai mică faţă de alte ţări lovite puternic de pandemie.

Rusia vrea să fie prima în lume care aprobă un vaccin Covid-19, în mai puţin de două săptămâni, în ciuda îngrijorărilor legate de siguranţa şi eficacitatea vaccinului. Până în prezent, Kremlinul nu a publicat cercetările vaccinului Covid-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccin,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici