Rusia vrea un nou summit pe tema conflictului separatist din estul Ucrainei

Rusia doreşte o nouă reuniune cu liderii Franţei, Germaniei şi Ucrainei pe tema conflictului separatist ucrainean, anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Radio Free Europe / Radio Liberty.

1651 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea un nou summit pe tema conflictului separatist din estul Ucrainei

Rusia vrea un nou summit pe tema conflictului separatist din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lavrov a declarat joi că a luat legătura cu miniştrii de Externe din Franţa şi Germania pentru a le propune o nouă rundă de negocieri în cursul săptămânii viitoare, "în scopul evitării deteriorării situaţiei în estul Ucrainei", unde este în vigoare un armistiţiu din 15 februarie.

Solicitarea Moscovei intervine în contextul în care Parlamentul de la Kiev a aprobat marţi un proiect care prevede acordarea unui statut special regiunilor separatiste abia după desfăşurarea alegerilor regionale, organizate de Administraţia prooccidentală Petro Poroşenko. Moscova susţine că iniţiativa Kievului încalcă termenii Acordului de la Minsk, semnat pe 12 februarie de liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei şi Franţei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici