S-a sunat alarma în China după ce India a depăşit-o la populaţie. Xi Jinping cere măsuri

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut oficialilor de top să intensifice eforturile pentru a menţine o rată a natalităţii şi un nivel al populaţiei la valori "adecvate", după ce datele din ultimele luni au arătat o intensificare a dificultăţilor demografice pentru a doua cea mai mare economie a lumii.

28316 afișări
Imaginea articolului S-a sunat alarma în China după ce India a depăşit-o la populaţie. Xi Jinping cere măsuri

S-a sunat alarma în China după ce India a depăşit-o la populaţie. Xi Jinping cere măsuri

China a fost depăşită recent de India conform datelor ONU, iar ţara se află pe o pantă descendentă abruptă ce ar putea aduce mari provocări în deceniile viitoare. Scăderea actuală este rezultatul unui cumul de factorii ce au început cu politica unui singur copil din a doua partea a secolului trecut.

În cadrul primei reuniuni a Comisiei centrale pentru afaceri financiare şi economice, Xi a evidenţiat tendinţele, inclusiv o rată scăzută a natalităţii, îmbătrânirea populaţiei şi divergenţele dintre regiuni.

"Trebuie să înţelegem pe deplin şi să tratăm în mod corespunzător noile situaţii ale dezvoltării demografice a ţării noastre", a declarat Xi, potrivit unui text postat pe site-ul guvernului central. Este esenţial ca China să se concentreze pe îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei sale, menţinând în acelaşi timp o rată a natalităţii şi o dimensiune adecvată a populaţiei, a spus el.

Xi a făcut apel la îmbunătăţirea planurilor de dezvoltare demografică ale Beijingului pentru a face faţă noii situaţii. Mesajul vine după confirmarea recentă că populaţia Chinei a început să se reducă în 2022, pentru prima dată în şase decenii, relatează Bloomberg.

Forţa de muncă a ţării a scăzut cu peste 41 de milioane de persoane în ultimii trei ani, ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus asupra economiei şi a scăderii populaţiei în vârstă de muncă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici