„Şamanul QAnon” a pledat vinovat şi s-a declarat dezamăgit de fostul preşedinte Donald Trump pentru că nu l-a graţiat

Protestarul de la Capitolul poreclit „Şamanul QAnon” este dezamăgit de fostul preşedinte Donald Trump pentru că nu l-a graţiat, a declarat avocatul său apărător vineri, după ce bărbatul a pledat vinovat pentru acuzaţia de obstrucţionarea procedurii oficiale.

1916 afișări
Imaginea articolului „Şamanul QAnon” a pledat vinovat şi s-a declarat dezamăgit de fostul preşedinte Donald Trump pentru că nu l-a graţiat

Jacob Chansley, din Phoenix, Arizona, a fost fotografiat în interiorul Capitoliului fără tricou, purtând o cască cu coarne.

Chansley a fost supus unor examinări mentale şi a fost diagnosticat cu schizofrenie tranzitorie, tulburare bipolară, depresie şi anxietate, relatează Reuters.

Chansley este un susţinător al teoriei conspiraţiei QAnon care îl indică pe Trump ca o figură salvatoare şi pe democraţii de vârf ca fiind pedofili şi canibali satanişti.

În timp ce acuzaţia pentru care Chansley a pledat vinovat poate duce la o pedepsă maximă de 20 de ani de închisoare şi o amendă de până la 250.000 de dolari, procurorul Kimberly Paschall a indicat că va cere o pedepsă mai mică.

Deşi nu a primit graţiere de la Trump, avocatul lui Chansley, Albert Watkins, a spus că clientul său „va ave mereu un punct moale” pentru Trump în inima lui.

Watkins a mai precizat că Chansley a cooperat cu investigatorii şi a informat autorităţile despre un grup care a furat materiale clasificate dintr-un birou al Senatului în timpul evenimentelor din 6 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici