Şapte migranţi au murit de hipotermie în încercarea de a traversa Marea Mediterană. Autorităţile italiene au salvat 280 de persoane

  • Şapte migranţi au murit din cauza unei aparente hipotermii pe o barcă de lemn în timp ce traversau Marea Mediterană.
  • Paza de coastă italiană a anunţat că a salvat aproximativ 280 de persoane în largul coastei Lampedusa.
  • În ultimii ani tot mai mulţi migranţi încearcă să ajungă în Italia, traversând marea în condiţii improprii.
134 afișări
Imaginea articolului Şapte migranţi au murit de hipotermie în încercarea de a traversa Marea Mediterană. Autorităţile italiene au salvat 280 de persoane

Sursa Foto: AP

Trei persoane erau deja moarte când paza de coastă a sosit pentru salvare în apele agitate, iar alte patru persoane au murit în timp ce erau transportate la Lampedusa. Majoritatea migranţilor proveneau din Egipt şi Bangladesh.

Două ambarcaţiuni ale gărzii de coastă au efectuat salvarea, în cadrul "unei operaţiuni care a devenit mai complexă din cauza condiţiilor meteorologice şi a mării agitate", a precizat garda de coastă, potrivit AP.

Autorităţile italiene au declarat că ambarcaţiunea de 20 de metri se afla în apele tunisiene când s-a primit primul apel de ajutor, dar că nu au reuşit să o localizeze. Aceasta a fost găsită ulterior în zona italiană de căutare şi salvare, a precizat paza de coastă.

ONG-ul Alarm Phone, care transmite autorităţilor apelurile de salvare de pe bărcile contrabandiştilor pline de migranţi, a transmis pe Twitter că a fost nevoie de şase ore pentru ca bărcile de salvare italiene să ajungă la migranţii aflaţi în pericol. "Moartea lor ar fi putut fi prevenită", a spus grupul.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a marcat anul 2021 ca fiind cel mai mortal pentru ruta de traversare a Mediteranei centrale din 2018, cu cel puţin 1.315 morţi. Corpurile nu sunt adesea recuperate, iar decesele sunt presupuse din relatările supravieţuitorilor. Peste 23.383 de migranţi sunt daţi dispăruţi şi presupuşi morţi în Mediterana din 2014, 80% dintre aceştia în Mediterana centrală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici