Şaptezeci şi unu de avioane ale forţelor aeriene chineze au intrat în zona Taiwanului

Şaptezeci şi unu de avioane ale forţelor aeriene chineze, inclusiv avioane de vânătoare şi drone, au intrat în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului în ultimele 24 de ore, a declarat luni guvernul insulei, aceasta fiind cea mai mare incursiune raportată până în prezent, relatează Reuters.

5307 afișări
Imaginea articolului Şaptezeci şi unu de avioane ale forţelor aeriene chineze au intrat în zona Taiwanului

Şaptezeci şi unu de avioane ale forţelor aeriene chineze au intrat în zona Taiwanului

Dintre aeronave, 43 au trecut şi linia mediană a Strâmtorii Taiwan, o zonă tampon neoficială între cele două părţi care se află în interiorul zonei de apărare, a precizat Ministerul Apărării din Taiwan într-un raport, în timp ce Beijingul continuă activităţile militare în apropierea insulei revendicate de China.

Casa Albă a declarat că Statele Unite sunt îngrijorate de activitatea militară a Chinei în apropierea Taiwanului, pe care a calificat-o drept "provocatoare" şi "destabilizatoare", adăugând că riscă să facă calcule greşite şi să submineze stabilitatea regională.

Agenţia oficială de ştiri Central News Agency din Taiwan a declarat că a fost cea mai mare incursiune a forţelor aeriene chineze de până acum, deşi nu a existat niciun sentiment de alarmă pe insulă, care a fost martoră la o creştere constantă a presiunii chineze în ultimii ani.

China, care revendică Taiwanul ca teritoriu propriu, a declarat că a efectuat "exerciţii de atac" în spaţiul maritim şi aerian din jurul Taiwanului, ca răspuns la ceea ce a spus că este o provocare din partea insulei guvernate democratic şi a Statelor Unite.

Taiwanul, care respinge cu fermitate revendicările Chinei, a declarat că exerciţiile au arătat că Beijingul distruge pacea regională şi încearcă să intimideze poporul taiwanez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici