Şase alpinişti şi-au pierdut viaţa în timpul escaladării celui mai înalt vulcan activ din Eurasia

  • Un grup de 12 alpinişti au încercat să cucerească cel mai înalt vulcan activ din Rusia
  • Vulcanul Klucevskaia Sopka are 4754 de metri altitudine
  • La peste 4000 de metri s-a petrecut în accident şi şase dintre membrii grupului s-au prăbuşit în gol
1301 afișări
Imaginea articolului Şase alpinişti şi-au pierdut viaţa în timpul escaladării celui mai înalt vulcan activ din Eurasia

Şase alpinişti şi-au pierdut viaţa în timpul escaladării celui mai înalt vulcan activ din Eurasia

Ascensiunea către vârful de 4.754 m a început marţi şi s-a sfârşit cum nu se poate mai tragic. Cel puţin şase persoane au murit în timp ce urcau pe cel mai înalt vulcan activ al Eurasiei din estul Rusiei, regiunea Kamchatka. Grupul era format din 12 alpinişti, dintre care doi erau ghizi.

Accidentul s-a petrecut la aproximativ 4.000 m altitudine. Patru dintre ei au fost ucişi pe loc în cădere, iar alţi doi s-au stins la scurt timp. Toţi alpiniştii participanţi la expediţie sunt cetăţeni rusi.

Salvatorii încearcă să-i salveze pe cei rămaşi în viaţă. Se crede că doi dintre alpinişti se adăpostesc într-o tabără la 3.300 m deasupra nivelului mării şi alţi patru într-un cort la 4.000 m. Misiunea de salvare este îngreunată de condiţiile aspre ale mediului.

Klyuchevskaya Sopka, al cărui con simetric se ridică deasupra peninsulei Kamchatka, este cel mai înalt vulcan activ din Rusia şi este cunoscut pentru erupţiile repetate din ultimii ani. Vulcanul este considerat sacru de unele comunităţi indigene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici