Şase sute de manifestanţi din Belarus, condamnaţi la închisoare între cinci şi 15 zile

Aproximativ 600 de opozanţi care au manifestat duminică împotriva realegerii preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci şi 15 zile, a anunţat marţi comandantul poliţiei din Minsk, citat de agenţia Interfax.

26 afișări
Imaginea articolului Şase sute de manifestanţi din Belarus, condamnaţi la închisoare între cinci şi 15 zile

Şase sute de manifestanţi din Belarus, condamnaţi la închisoare între cinci şi 15 zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deciziile judiciare au fost luate împotriva a peste 580 de persoane care au participat la acţiunea opoziţiei la Minsk. În ansamblu, sunt pedepse cuprinse între cinci şi 15 zile de închisoare", a declarat Leonid Farmaghei.

"Mai multe persoane au fost eliberate, inclusiv minorii şi părinţii a cel puţin doi copii", a continuat generalul Farmaghei.

"Cetăţeni străini, inclusiv jurnalişti, au fost eliberaţi", a continuat el.

Preşedintele Lukaşenko a afirmat luni seara că în urma manifestaţiilor au fost deţinuţi 639 de opozanţi, pe care i-a calificat drept "vandali" şi le-a promis că vor ajunge la închisoare.

"Nu puteam garanta că după 15 zile vor ieşi din închisoare. Vom verifica implicarea fiecăruia în protestele masive. Avem suficiente fotografii şi înregistrări video", a declarat Aleksandre Lastovski, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Minsk.

În cadrul anchetei privind "perturbarea masivă a ordinii publice", opozanţii riscă până la 15 ani de închisoare, adaugă oficialul citat.

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a respins criticile privind realegerea sa, catalogând drept "banditism" mitingul violent reprimat duminică seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici