Scafandrii ruşi au recuperat cadavrele a circa 30 de copii, victime ale naufragiului de pe Volga

Scafandrii ruşi care recuperează cadavrele victimelor naufragiului unui vapor de croazieră pe Volga au putut intra marţi într-o cameră a navei în care au fost blocaţi zeci de copii în momentul catastrofei, au anunţat autorităţile.

567 afișări
Imaginea articolului Scafandrii ruşi au recuperat cadavrele a circa 30 de copii, victime ale naufragiului de pe Volga

Scafandrii ruşi au recuperat cadavrele a circa 30 de copii, victime ale naufragiului de pe Volga

"Scafandrii au ajuns în camera în care se aflau copiii", a declarat pentru AFP Svetlana Lebedeva, purtătoarea de cuvânt a departamentului regional al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Tatarstan, republica rusă unde s-a produs accidentul, al cărui bilanţ, încă nestabilit oficial, ar putea ajunge la 120 de morţi.

Aproximativ 30 de copii se aflau în această încăpere în momentul naufragiului, unde fuseseră strânşi cu câteva minute înainte pentru un moment de animaţie.

Pentru moment este imposibil de stabilit dacă scafandrii pot recupera cadavrele sau dacă vor trebui să aştepte ca vaporul să fie ridicat, a declarat Lebedeva.

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, a anunţat că operaţiunea de redresare a navei ar urma să înceapă sâmbătă.

Potrivit ultimului bilanţ comunicat de minister, 71 de cadavre au fost recuperate până în prezent.

Autorităţile ruse au recunoscut încă de luni că nu au "practic nicio şansă" să găsească supravieţuitori în epavă. Presa rusă vorbea marţi de peste 120 de morţi.

Între 205 şi 208 pasageri se aflau la bordul vaporului de croazieră Bulgaria, care s-a scufundat duminică la trei kilometri de cel mai apropiat mal în bazinul Volgăi, fluviu ce traversează vestul Rusiei.

Potrivit ultimului bilanţ, 79 de persoane au fost salvate de ambarcaţiunile venite în ajutor.

Drapelele erau în bernă, marţi, în Rusia, unde preşedintele Dmitri Medvedev a decretat o zi de doliu naţional.

La Kazan, capitala Tatarstanului, locuitorii au aprins lumânări pentru a aduce un omagiu victimelor celei mai grave catastrofe a unui vapor de croazieră fluvial în Rusia din perioada sovietică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici