Scandalul privitor la Biserica ortodoxă din Ucraina: Papa cere „respectarea” locurilor religioase

Papa Francisc a cerut „respectarea” locurilor religioase după ce autorităţile din Ucraina au ordonat bisericii ortodoxe, acuzată de legături cu Rusia, să-şi părăsească sediul.

2485 afișări
Imaginea articolului Scandalul privitor la Biserica ortodoxă din Ucraina: Papa cere „respectarea” locurilor religioase

Scandalul privitor la Biserica ortodoxă din Ucraina: Papa cere „respectarea” locurilor religioase

Papa Francisc a cerut „respectarea" locurilor religioase din Ucraina, după ce autorităţile ucrainene au dat Bisericii Ortodoxe Ucrainene un termen limită pentru a-şi părăsi sediul.

Sediul dintr-o zonă istorică trebuie să fie eliberat până la 29 martie. Guvernul ucrainean acuză instituţia că este o organizaţie pro-rusă care colaborează cu Moscova.

În discursul său săptămânal din Piaţa Sf. Petru, Francisc a cerut „părţilor aflate în conflict să respecte locurile religioase” şi a lăudat oamenii care îşi dedică viaţa rugăciunii, „indiferent de confesiune”, potrivit Sky News.

La începutul acestei luni, Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse şi un susţinător ferm al invaziei Rusiei, le-a cerut Papei Francisc şi altor lideri religioşi să convingă Ucraina să înceteze represiunea împotriva bisericii ucrainene.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a efectuat, începând cu luna octombrie, percheziţii la sediile bisericii, a impus sancţiuni asupra susţinătorilor săi financiari şi a deschis dosare penale împotriva a zeci de clerici acuaţi că au legături cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici