Schimb de prizonieri cu Moscova, 12 ucraineni eliberaţi. Totalul depăşete 2.000

Rusia a eliberat 12 prizonieri de război ucraineni, au anunţat de autorităţile de la Kiev, potrivit cărora printre aceştia ar fi şi doi civili, care provin din satul Lypzi, din regiunea Harkov, şi din oraşul-port Mariupol, din Doneţk, şi zece soldaţi, capturaţi în timpul luptele din regiunile Doneţk şi Lugansk.

455 afișări
Imaginea articolului Schimb de prizonieri cu Moscova, 12 ucraineni eliberaţi. Totalul depăşete 2.000

Imagine de arhivă

Cinci dintre prizonierii eliberaţi fuseseră grav răniţi. Decizia Moscovei de eliberare vine după ce Ucraina a decis să deporteze cinci soldaţi ruşi răniţi grav.

Dar, în ciuda schimbului de prizonieri, Kievul a acuzat Rusia că nu a îndeplinit obligaţia stabilită prin Acordurile de la Geneva, care prevede eliberarea tuturor prizonierilor care se află în condiţii grave de sănătate.

De la începutul conflictului, aproximativ 2.000 de prizonieri ucraineni s-au întors în patria lor, în urma unui schimb de prizonieri cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici