Schimbare la conducerea armatei în Coreea de Nord

Coreea de Nord a confirmat joi înlocuirea comandantului forţelor sale armate, în vârstă de 75 de ani, considerat un adept al politicii belicoase, cu un general mai tânăr, un nou semn al voinţei tânărului lider al ţării de a-şi plasa oamenii în posturi-cheie.

6323 afișări
Imaginea articolului Schimbare la conducerea armatei în Coreea de Nord

Kim Kyok-sik, considerat un adept al politicii belicoase, a fost înlocuit de la conducerea forţelor armate din Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În august au circulat zvonuri privind înlocuirea lui Kim Kyok-sik cu Ri Yong-gil, în vârstă de aproximativ 60 de ani, în postul de general al armatelor.

Presa oficială nord-coreeană l-a prezentat pe Ri Yong-gil drept general al armatelor Coreei de Nord, într-un articol în care este prezentată lista oficialilor care îl însoţesc pe liderul Kim Jong-un într-o vizită oficială.

Kim Kyok-sik este considerat un adept al politicii belicoase, potrivit unor experţi sud-coreeni. El ar fi oficialul militar de rang înalt care ar fi orchestrat bombardarea unei insule sud-coreene, în apropierea frontierei, în noiembrie 2010.

Patru sud-coreeni au fost ucişi, iar agresiunea a provocat o nouă criză în peninsulă.

Potrivit unui raport oficial întocmit de Coreea de Sud şi publicat săptămâna aceasta, Kim Jong-un a înlocuit aproape jumătate dintre oficiali de rang înalt din ţară, cu scopul de a-şi consolida controlul asupra aparatului de stat.

Kim Jong-un, a cărui vârstă nu este cunoscută, dar care ar avea aproximativ 30 de ani potrivit presei sud-coreene, a preluat puterea după moartea tatălui său, în decembrie 2011.

Coreea de Nord este singura dinastie comunistă din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici