Scriitoarea de romane poliţiste Anne Perry a murit la vârsta de 84 de ani

Scriitoarea de romane poliţiste Anne Perry, care a ajutat la uciderea mamei prietenei ei în adolescenţă, a murit la vârsta de 84 de ani, potrivit BBC.

194 afișări
Imaginea articolului Scriitoarea de romane poliţiste Anne Perry a murit la vârsta de 84 de ani

Scriitoarea Anne Perry a făcut cinci ani de închisoare de la vârsta de 15 ani pentru că a omorât-o în bătaie pe Honorah Mary Parker, mama prietenei ei din adolescenţă.

Perry a murit joi într-un spital din Los Angeles, a confirmat agentul ei. Ea era într-o stare precară de câteva luni, după ce a suferit un atac de cord în decembrie.

Autoarea a fost sursa de inspiraţie pentru filmul „Heavenly Creatures”, realizat de Peter Jackson în 1994, în care a jucat Kate Winslet.

În momentul în care Anne Perry a ucis-o în bătaie pe mama celei mai bune prietene, era cunoscută sub numele de Juliet Hulme, adoptând mai târziu numele Anne Perry ca pseudonim pentru cariera sa de scriitoare.

Crima a avut loc în Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954, şi a fost pusă la cale de Perry şi de prietena ei Pauline Parker, fiica victimei.

Detaliile au fost descoperite ulterior în jurnalele găsite de poliţie.

Honorah Mary Parker a murit după ce a fost lovită cu o cărămidă de aproximativ 20 de ori. Când cazul a ajuns în instanţă, tribunalul a auzit că cele două fete au pus la cale crima în încercarea de a evita să fie separate atunci când părinţii lui Parker, în vârstă de 16 ani, plănuiau să o trimită în străinătate.

Întrucât ambele aveau sub 18 ani, fetele erau prea tinere pentru pedeapsa cu moartea şi, în schimb, au fost trimise la închisoare.

Perry s-a născut în Blackheath, Londra, în octombrie 1938, şi s-a mutat mai întâi în Bahamas, la vârsta de opt ani, înainte de a se stabili în Noua Zeelandă.

Ea a declarat pe site-ul său că, în copilărie, a fost dată în plasament familial din cauza unei boli şi, ca urmare, a lipsit mult de la şcoală.

După ce a fost eliberată din închisoare, Perry a părăsit Noua Zeelandă pentru a se întoarce în Marea Britanie şi a lucrat pentru scurt timp ca însoţitoare de bord.

Ulterior, ea a devenit mormonă şi s-a stabilit în Portmahomack, un mic sat scoţian.

Primul ei roman, The Cater Street Hangman, a fost publicat în 1979. Ea a continuat să scrie o serie de romane din mai multe serii, care s-au vândut în total în 25 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici