Se construiesc zone sigure de parcare pentru camioane, la nivelul Uniunii Europene. Tomac: „Transportatorii români de marfă se simt în nesiguranţă în multe state”

  • Se vor stabili standardele de certificare pentru parcările de camioane sigure şi securizate la nivelul întregii Uniuni Europene, potrivit unui răspuns al Comisiei Europene.
  • Precizarea vine după asasinarea şoferului Mihai Spătaru într-o parcare din Franţa.
941 afișări
Imaginea articolului Se construiesc zone sigure de parcare pentru camioane, la nivelul Uniunii Europene. Tomac: „Transportatorii români de marfă se simt în nesiguranţă în multe state”

Se construiesc zone sigure de parcare pentru camioane, la nivelul Uniunii Europene. Tomac: „Transportatorii români de marfă se simt în nesiguranţă în multe state”

„Veşti bune pentru transportatorii români. Transportatorii români de marfă se simt în nesiguranţă în multe state ale Uniunii Europene şi pentru că am asistat la tragedii precum cele întâmplate în Franţa, când şoferul Mihai Spătaru a fost asasinat într-o parcare în luna mai în faţa propriei soţii, am solicitat atât Comisiei Europene, cât şi Guvernului Franţei o implicare mai mare în a oferi condiţii cât mai sigure pentru şoferii maşinilor de marfă, cunoscut fiind faptul că în parcările franceze se comit tot mai des acte de tâlhărie sau chiar incidente soldate cu pierderea de vieţi ale şoferilor”, afirmă Eugen Tomac.

El precizează că răspunsul primit din partea Comisiei Europene arată că în prezent se construiesc 41 de parcări noi cu zone sigure şi securizate de parcare pentru camioane (SSTPA - safer and more secure truck parking areas).

„De asemenea, Comisia Europeană va crea cadrul necesar prin care se vor stabili standardele de certificare pentru parcările de camioane sigure şi securizate la nivelul întregii Uniunii. Acest document va clasifica nivelul de securitate al fiecărei parcări şi va impune un pachet minim de servicii pentru aceste zone de parcare. Comisia, de asemenea, va susţine financiar atât statele membre, dar şi direct operatorii privaţi, pentru a construi cât mai multe zone sigure şi securizate de parcare pentru camioane (SSTPA-uri) sau pentru a le moderniza pe cele existente. Voi urmări implementarea acestui program european atât de necesar tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu ce pune Europa în mişcare”, conchide Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici