Se împlinesc 39 de ani de la primul zbor spre inelele lui Saturn

  • În 1977, sonda Voyager 2 pleca spre Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun
  • Pe 26 augut 1981, sonda s-a apropiat la cea mai mică distanţă de Saturn
  • Imaginile transmise au arătat că Saturn nu avea sute, ci mii de inele
554 afișări
Imaginea articolului Se împlinesc 39 de ani de la primul zbor spre inelele lui Saturn

(B) STIRILE Zbor spre inelele lui Saturn

Cu toată agitaţia din jurul SpaceX, poţi să uiţi uşor că explorarea spaţiului a început acum mai bine de 50 de ani.

Şi cum Elon Musk abia a ajuns pe orbită, poate ţi se pare greu de crezut că în 1977, NASA lansa zboruri spre planetele îndepărtate.

Sonda Viking 2 a fost trimisă spre Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun, iar pe 26 august 1981 ajungea la cea mai mică distanţă de Saturn, de unde a trimis imagini despre planetă, dar mai ales despre enigmaticele sale inele. De altfel, inelele lui Jupiter şi Saturn au stârnit imaginaţia astronomilor. Iar Viking 2 avea misiunea să lămureasca misterul trimţând imagini de înaltă rezoluţie spre Pământ.

Voyager 2 şi-a continuat zborul şi a părăsit sistemul solar, dar încă trimite date din spaţiul interstelar către Pământ.

Şeful echipei de analiză a imaginilor de la acea vreme Dr. Bradford Smith, îţi spune ce au aflat despre inelele lui Saturn.

„Multe din inelele pe care le-am crezut singulare în fotografiile sondei Voyager 1 se dovedeşte că sunt multiple, în unele cazuri sunt 30 de inele unde credeam că e unul singur. Aşa că nu vorbim de o mie de inele, ci de mii de inele”, a declarat Dr. Bradford Smith, de la NASA.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici