Se răspândeşte o nouă tulpină de Covid "extrem de transmisibilă" - opt simptome

Se răspândeşte o nouă tulpină de Covid "extrem de transmisibilă". Specialiştii atrag atenţia asupra a 8 simptome.

4562 afișări
Imaginea articolului Se răspândeşte o nouă tulpină de Covid "extrem de transmisibilă" - opt simptome

Se răspândeşte o nouă tulpină de Covid "extrem de transmisibilă" - opt simptome

Experţii se tem că o nouă variantă de coronavirus ar putea în curând să se răspândească în Marea Britanie şi să provoace o creştere a numărului de cazuri înainte de Crăciun, numindu-l „nepotul lui Omicron”. De la începutul pandemiei, în urmă cu mai bine de trei ani, au fost descoperite multe tulpini noi. Unele au fost de interes minor, afectând oamenii doar ca o banală răceală. În timp ce altele, cum ar fi Omicron, au stârnit teamă în rândul experţilor, mai ales pe măsură ce numărul de infecţii a crescut.

Virusul continuă să sufere mutaţii, producând noi tulpini şi noi îngrijorări. Vara trecută, Marea Britanie a fost lovită de variantele Eris şi Pirola, punctează Daily Star.

Acum, britanicii vor fi loviţi de o altă tulpină nouă, pe care experţii o numesc "nepotul" lui Omicron. Datele Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) susţin că varianta HV.1 este cea mai dominantă tulpină din SUA, acoperind un sfert din totalul cazurilor, confrom Express.

Eris - numit şi EG.5 - reprezintă aproximativ 22% din cazuri.

Matthew Binnicker, director de virologie clinică, a explicat cum aceste tulpini au unele asemănări cu Omicron.

Cu toate acestea, cele două prezintă unele diferenţe, "iar majoritatea acestor mutaţii fac ca virusul, inclusiv HV.1, să se poată răspândi mai rapid de la o persoană la alta", potrivit lui Binnicker.

Dr. William Schaffner - profesor de boli infecţioase la Centrul Medical al Universităţii Vanderbilt - a subliniat, pentru Today, cât de contagioasă este varianta HV.1: "E un fel de nepot al lui Omicron. Una dintre caracteristicile acestei întregi familii Omicron este faptul că sunt extrem de transmisibile".

Cele 8 simptome sunt: dureri de gât, congestie sau înfundare, scurgeri nazale, tuse, oboseală, dureri de cap, dureri musculare, febră sau frisoane.

Deşi testarea şi izolarea nu mai sunt obligatorii în Marea Britanie, NHS recomandă evitarea contactul cu alte persoane pentru cei care au simptome de Covid sau dacă testul este pozitiv.

Dr. Binnicker recomandă vaccinarea împotriva Covid, în aşa fel încât eventuala infecţie să nu ducă la internare în spital sau la deces. Însă, în SUA, rata de vaccinare din toamnă era de doar 7%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici