Secretar american: Mareea neagră din Golful Mexic, o "criză existenţială" pentru British Petroleum

Secretarul american pentru Afaceri Interne, Ken Salazar, a apreciat că mareea neagră din Golful Mexic reprezintă o "criză existenţială" pentru grupul petrolier britanic BP.

67 afișări
Imaginea articolului Secretar american: Mareea neagră din Golful Mexic, o "criză existenţială" pentru British Petroleum

Secretar american: Mareea neagră din Golful Mexic, o "criză existenţială" pentru BP (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu pun la îndoială faptul că BP face tot ceea ce poate pentru a încerca să rezolve problema pentru că aceasta reprezintă o criză existenţială pentru una dintre cele mai companii de pe planetă", a declarat Salazar duminică, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Cred că ei ştiu exact ceea ce fac? Nu în întregime", a adăugat el.

După explozia din 20 aprilie pe platforma petrolieră Deepwater Horizon, exploatată de BP, cel puţin 5.000 de barili de ţiţei (800.000 de litri) se deversează zilnic în Golful Mexic.

Grupul britanic a încercat numeroase metode pentru a opri scurgerea de petrol, dar fără rezultate până în prezent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici