Secretarul de Stat al SUA nu va avea întâlniri cu miniştrii de Externe din Rusia şi China la reuniunea G20

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a declarat miercuri că nu intenţionează să aibă întrevederi cu miniştrii de Externe din Rusia sau China cu ocazia reuniunii Grupului naţiunilor puternic dezvoltate şi emergente (G20).

300 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat al SUA nu va avea întâlniri cu miniştrii de Externe din Rusia şi China la reuniunea G20

Antony Blinken tocmai a efectuat vizite în Kazahstan şi Uzbekistan, urmând să ajungă în capitala Indiei, New Delhi, pentru reuniunea G20, la care sunt aşteptaţi şi miniştrii de Externe din Rusia şi China, Serghei Lavrov şi Qin Gang.

"Nu există planuri pentru întâlniri cu miniştrii de Externe din China sau Rusia la G20, deşi suspectez că vom fi împreună în sesiuni de lucru", a declarat Antony Blinken, citat de agenţia Reuters.

Un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe a declarat că Serghei Lavrov va avea şapte întrevederi bilaterale la New Delhi. Principalele sesiuni de lucru de la G20 sunt programate joi.

Antony Blinken s-a întâlnit marţi, la Astana, cu liderii din Kazahstan, Uzbekistan, Kîrgîzstan, Tadjikistan şi Turkmenistan, în cadrul eforturilor de extindere a influenţei Statelor Unite, pe fondul invaziei militare ruse în Ucraina. "Urmărim foarte atent conformarea la regimul sancţiunilor şi avem discuţii cu un număr de ţări, inclusiv cu partenerii din grupul C5, pe tema efectelor crizei", a declarat Antony Blinken, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia reuniunii. Blinken a anunţat asistenţă financiară în valoare de 25 de milioane de dolari pentru stimularea creşterii economice, în plus faţă de alte 25 de milioane de dolari anunţate anterior de Administraţia de la Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici