Secretarul de Stat american, un catolic, va continua să se roage pentru Benedict al XVI-lea

Secretarul de Stat american John Kerry, un catolic, a declarat miercuri la Roma că va continua să se roage pentru Papa Benedict al XVI-lea, care urmează să demisioneze joi seara.

95 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat american, un catolic, va continua să se roage pentru Benedict al XVI-lea

John Kerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Statele Unite transmit cele mai bune urări Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea, într-un moment în care părăseşte Vaticanul după ani de serviciu şi devotament faţă de Dumnezeu, Biserica Catolică şi pacea mondială", scrie Kerry într-un comunicat difuzat la Roma, unde se află pentru a participa la o reuniune internaţională, joi, pe tema stuaţiei din Siria.

"În prezent, continui să mă rog pentru Papa Benedict al XVI-lea şi îi prezint cele mai bune urări, în contextul în care se retrage", a adăugat şeful diplomaţiei americane, care este catolic.

Nu există un plan anunţat al unei întâlniri între cei doi.

Statele Unite vor să "continue importanta relaţie cu Vaticanul şi să coopereze cu noul papă în vederea promovării dialogului, drepturilor omului şi demnităţii umane în întreaga lume", a mai scris Kerry.

Papa german, care a anunţat la 11 februarie hotărârea istorică de a demisiona, este primul pontif ce face acest gest în mod deliberat în ultimele şapte secole.

Joi, la ora 19.00 GMT (21.00, ora României), Joseph Ratzinger va părăsi Vaticanul, fără vreo ceremonie, retrăgându-se sub titlul de "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit" la reşedinţa de vară, Castelul Gandolfo. Ulterior, el se va instala într-o mănăstire, departe de ochii lumii, la Vatican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici