Secretarul de stat american vizitează Thailanda pentru a contracara presiunea Chinei

Secretarul de stat american Antony Blinken face o vizită în Thailanda pentru a consolida sprijinul regional şi a contracara presiunea Chinei, potrivit Reuters.

859 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat american vizitează Thailanda pentru a contracara presiunea Chinei

Secretarul de stat american vizitează Thailanda pentru a contracara presiunea Chinei

Statele Unite şi Thailanda au semnat duminică acorduri pentru a aprofunda legăturile deja puternice dintre cele două ţări, în timp ce Washingtonul îşi intensifică eforturile de a contracara influenţa tot mai mare a Chinei în Asia.

Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul de externe thailandez Don Pramudwinai s-au angajat să îmbunătăţească parteneriatele în domeniul schimbărilor climatice, al aplicării legii şi al cooperării în domeniul securităţii.

Vizita lui Blinken are loc la o zi după ce acesta s-a întâlnit cu ministrul chinez de externe, Wang Yi, în Indonezia, în timpul reuniunii miniştrilor de externe din cadrul G20.

Blinken se va întâlni, de asemenea, cu prim-ministrul Prayuth Chan-ocha.

„Ducem parteneriatul dintre noi pe deplin în secolul XXI", a declarat Blinken, adăugând că Thailanda este un aliat important „într-o regiune care modelează traiectoria secolului".

Discuţiile cu Prayuth vor include criza din Myanmar şi extinderea cooperării, a precizat Departamentul de Stat.

După Thailanda, el va face o oprire neprogramată anterior la Tokyo pentru a prezenta condoleanţe poporului japonez după uciderea fostului prim-ministru Shinzo Abe, a precizat Departamentul de Stat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici