Secretarul general al Naţiunilor Unite se va deplasa la Moscova, pentru o întâlnire cu Vladimir Putin

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, se va deplasa în Rusia săptămâna viitoare pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, în cadrul eforturilor pentru oprirea conflictului militar din Ucraina.

2776 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al Naţiunilor Unite se va deplasa la Moscova, pentru o întâlnire cu Vladimir Putin

Antonio Guterres se va deplasa marţi la Moscova, unde va avea o întrevedere cu preşedintele Vladimir Putin, a anunţat vineri seară Kremlinul, conform postului BBC News. De asemenea, Antonio Guterres se va întâlni cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Antonio Guterres speră să aibă o discuţie substanţială pentru avansarea acţiunilor în sensul opririi războiului din Ucraina, a declarat vineri Eri Kaneko, un purtător de cuvânt al secretarului general ONU, precizând că sunt efectuate demersuri şi pentru o vizită în Ucraina.

Antonio Guterres a cerut să aibă întâlniri separate cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cu cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul eforturilor pentru oprirea războiului. Antonio Guterres "ar vrea să discute despre măsuri urgente pentru aducerea păcii în Ucraina şi despre viitorul multilateralismului bazat pe Carta Naţiunilor Unite şi pe dreptul internaţional", a declarat miercuri Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici