Şedinţă de urgenţă în SUA: Preşedintele Comisiei de Informaţii din Camerei Reprezentanţilor anunţă o „ameninţare serioasă la adresa securităţii naţionale". Spun sursele CNN că este legată de Rusia

Preşedintele Comisiei de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, Mike Turner, a pus la dispoziţia tuturor membrilor Congresului informaţii despre o „ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale", anunţă CNN.

2255 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de urgenţă în SUA: Preşedintele Comisiei de Informaţii din Camerei Reprezentanţilor anunţă o „ameninţare serioasă la adresa securităţii naţionale". Spun sursele CNN că este legată de Rusia

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Două surse familiare cu această chestiune şi un oficial american au declarat pentru CNN că ameninţarea este legată de Rusia.  Mai multe surse familiare cu informaţiile au caracterizat informaţiile ca fiind „foarte sensibile".

Miercuri, Turner le-a trimis colegilor săi din Congres o scrisoare în care spunea că problema urgentă este „cu privire la o capacitate militară străină destabilizatoare".

Una dintre sursele care au văzut informaţiile a confirmat că „este, de fapt, o capacitate rusă extrem de îngrijorătoare şi destabilizatoare" de care am fost informaţi recent.  Turner a spus în scrisoarea adresată colegilor că în Comisia de Informaţii a Camerei s-a votat pe 13 februarie pentru a pune anumite informaţii la dispoziţia parlamentarilor pentru a le revizui între miercuri şi vineri.

Turner îi cere, de asemenea, preşedintelui Joe Biden să declasifice „toate informaţiile referitoare la această ameninţare".

Totodată, consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că a contactat personal pentru a stabili o întâlnire pentru joi cu parlamentarii de top din comisiile de securitate naţională, aşa-zisul „Grup al celor opt”, format din lideri ai celor două partide din cele două camere ale Congresului.

Este greu de stabilit în acest moment dacă este vorba de acţiuni militare sau dislocări de arme de distrugere în masă (nucleare, bacteriologice, chimice), transferul de tehnologie nucleară către alte ţări, precum Iranul sau Coreea de Nord, sau capabilităţi de atac cibernetic, dar informaţiile scăpate către presă vor forţa Administraţia Biden să declasifice o parte din date pentru a le prezenta public.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici