Şeful diplomaţiei americane pune presiune pe Rusia. Susţine că Aleksei Navalnîi a fost pusă la cale de „înalţi oficiali ruşi”

  • Mike Pompeo a declarat că otrăvirea lui Aleksei Navalnîi a fost orchestrată de „înalţi oficiali” ai guvernului rus.
  • Şeful diplomaţiei americane a adăugat că SUA vor încerca să identifice vinovaţii.
  • Săptămâna trecută, Donald Trump, a declarat că „nu a văzut încă” dovezi ale otrăvirii lui Aleksei Navalnîi.
1046 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei americane pune presiune pe Rusia. Susţine că Aleksei Navalnîi a fost pusă la cale de „înalţi oficiali ruşi”
Otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost probabil orchestrată de „înalţi oficiali” ai guvernului rus, a declarat miercuri, 9 septembrie, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, crescând presiunea asupra Moscovei. 
 
"Când oamenii văd eforturile făcute pentru a otrăvi un disident şi recunosc că există şanse mari să vină de la înalţi oficiali ruşi, cred că nu este bine pentru poporul rus,", a declarat secretarul de stat al SUA, potrivit Le Figaro.
 
Mike Pompeo a reafirmat că Washingtonul şi aliaţii săi europeni vor să vadă că Rusia ia măsuri faţă ”de cei responsabili”. El a adăugat că americanii vor încerca să identifice vinovaţii. 
 
Este ceva ce urmează să analizăm, să evaluăm şi să ne asigurăm că facem ceea ce trebuie pentru a reduce probabilitatea ca aşa ceva să se întâmple din nou”, a explicat Pompeo.
 
Săptămâna trecută, Donald Trump, a declarat că „nu a văzut încă” dovezi ale otrăvirii lui Aleksei Navalnîi, după ce Germania anunţase că acesta a fost otrăvit cu un agent neurotoxic ”de tip Novichok”.
 
Rusia, însă, a dat asigurări că medicii săi nu au găsit nicio urmă de otravă în corpul lui Navalnîi şi pune la îndoială versiunea europenilor, văzând-o ca pe o „campanie de dezinformare” pentru a-i impune noi sancţiuni. Marţi, ţările G7 au cerut Moscovei să aducă „urgent” în faţa justiţiei autorii „otrăvirii confirmate” a lui Navalnîi, denunţând orice utilizare a armelor chimice ca fiind „inacceptabilă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici