Şeful diplomaţiei chineze începe luni o vizită în Rusia pentru a pregăti o întâlnire între Putin şi Xi Jinping

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, începe luni o vizită de patru zile în Rusia, în timpul căreia se aşteaptă să fie pregătită o posibilă vizită a preşedintelui Vladimir Putin la Beijing în octombrie, transmite Reuters.

629 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei chineze începe luni o vizită în Rusia pentru a pregăti o întâlnire între Putin şi Xi Jinping

Wang Yi şi Vladimir Putin | Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Wang, care conduce ministerul de externe, precum şi biroul de afaceri externe al Partidului Comunist, se va întâlni cu secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patruşev pentru discuţii privind securitatea, a anunţat ministerul chinez de externe într-o declaraţie.

De asemenea, se aşteaptă ca el să pună bazele vizitei lui Putin în capitala chineză pentru cel de-al treilea Forum Belt and Road. Putin a participat la primele două forumuri Belt and Road din 2017 şi 2019.

La 1 septembrie, Putin a declarat că se aşteaptă să se întâlnească în curând cu Xi, dar nu a confirmat în mod explicit că va călători în China.

Ultima vizită a lui Wang în Rusia a avut loc în februarie, în ajunul aniversării unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, ceea ce a alarmat Statele Unite, care au acuzat atunci cele două naţiuni că împărtăşesc o viziune în care „frontierele pot fi redesenate prin forţă”.

Înaintea vizitei din această săptămână, Wang s-a deplasat în Malta pentru ore de discuţii „constructive” cu consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Discuţiile din weekend au fost cele mai recente dintr-o serie de întâlniri la nivel înalt între oficiali americani şi chinezi care ar putea pune bazele unei întâlniri în acest an între Xi şi preşedintele american Joe Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici