Şeful diplomaţiei franceze dezminte zvonul privind asasinarea lui Bashar al-Assad

Şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius a declarat că un zvon despre asasinarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu este confirmat, apreciind că este necesar ca opoziţia siriană să se unească.

422 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei franceze dezminte zvonul privind asasinarea lui Bashar al-Assad

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de postul Europe1 în legătură cu un zvon despre asasinarea lui al-Assad de o gardă de corp iraniană, ministrul a recunoscut că un site a publicat această informaţie. "Dar nu este confirmată", a spus Fabius.

"Dacă vrem să evităm ca Siria să explodeze şi ca extremiştii să preia, până la urmă, controlul asupra ei, este necesară o soluţie politică. Pentru aceasta este necesar să existe o reechilibare pe tren a forţelor militare", a adăugat ministrul francez.

În legătură liderul opoziţiei siriene Ahmed Moaz al-Khatib, a cărui demisie nu a fost acceptată, până în prezent, de către Coaliţia Naţională a opoziţiei siriene, dar şi despre noul premier recuzat de către Armata Siriană Liberă (ASL), Fabius a subliniat că Franţa doreşte "ca opoziţia să se unească din nou".

"Noi dorim ca opoziţia să rămână în limitele sale reformiste şi nu suntem absolut deloc de acord cu o derivă, care va fi o derivă extremistă", a subliniat el.

Coaliţia naţională a opoziţiei a anunţat duminică seara că a fost invitată la un summit al Ligii Arabe, marţi, la Doha, şi că premierul interimar Ghassan Hitto va prelua mandatul Siriei.

De la începutul conflictului, la 15 martie, declanşat de o revoltă populară, peste 70.000 de persoane au fost ucise în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici