Şeful OMS se întreabă de ce criza din Tigray nu primeşte aceeaşi atenţie ca Ucraina: "Poate că motivul este culoarea pielii"

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sugerat că rasismul se află la originea lipsei de atenţie internaţională faţă de situaţia critică a civililor din regiunea Tigray din Etiopia, devastată de război.

14979 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS se întreabă de ce criza din Tigray nu primeşte aceeaşi atenţie ca Ucraina: "Poate că motivul este culoarea pielii"

Calificând-o drept "cea mai gravă criză umanitară din lume", cu 6 milioane de persoane care nu au acces la serviciile de bază, Tedros a întrebat, într-un apel emoţionant, de ce situaţia nu primeşte aceeaşi atenţie ca şi conflictul din Ucraina.

"Poate că motivul este culoarea pielii oamenilor", a declarat Tedros, care este din Tigray, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, miercuri. În luna aprilie a acestui an, în cadrul unei conferinţe, el a pus la îndoială faptul că "vieţile negre şi albe" în situaţiile de urgenţă din întreaga lume beneficiază de aceeaşi atenţie, relatează Reuters.

Directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Mike Ryan, a atacat, de asemenea, o aparentă lipsă de preocupare faţă de seceta şi foametea care se desfăşoară în Cornul Africii şi faţă de criza de sănătate care rezultă.

"Nimeni nu pare să dea doi bani pe ceea ce se întâmplă în Cornul Africii", a declarat Ryan, vorbind miercuri, în cadrul unei şedinţe virtuale de informare a presei.

OMS a solicitat 123,7 milioane de dolari pentru a face faţă problemelor de sănătate care rezultă din malnutriţia tot mai mare din regiune, unde trăiesc aproximativ 200 de milioane de persoane şi milioane de oameni suferă de foame.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici