BREAKING NEWS  Şeful Wagner confirmă acordul de retragere a combatanţilor din Rusia

Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar Wagner, a anunţat, sâmbătă, că a ordonat întoarcerea combatanţilor care avansează spre Moscova, confirmând acordul mediat de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

7167 afișări
Imaginea articolului  Şeful Wagner confirmă acordul de retragere a combatanţilor din Rusia

Evgheni Prigojin confirmă acordul de retragere a combatanţilor Wagner din Rusia

Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar Wagner, a anunţat, sâmbătă, că a ordonat întoarcerea combatanţilor care avansează spre Moscova, confirmând acordul mediat de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

"Urma să fie destructurat Grupul Wagner. Pe 23 iunie, am iniţiat un marş pentru dreptate. În 24 de ore, am ajuns la 200 de kilometri de Moscova. În acest timp, nu am vărsat nicio picătură de sânge a combatanţilor noştri. Acum, este momentul în care s-ar putea vărsa sânge. De aceea, conştienţi de responsabilitatea uneia dintre tabere (...), întoarcem coloanele şi mergem în sens opus, spre unităţile noastre de pe câmpul de luptă (din Ucraina - n.red), în conformitate cu planul", a declarat Evgheni Prigojin într-un mesaj postat pe Telegram, conform postului de televiziune CNN şi cotidianului Le Monde.

Anterior, Preşedinţia din Belarus a anunţat că Evgheni Prigojin a acceptat oprirea avansării combatanţilor pe teritoriul Rusiei în cadrul negocierilor intermediate de preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko. "Evgheni Prigojin a acceptat propunerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko de a opri acţiunile membrilor Grupului Wagner pe teritoriul Rusiei şi de a lua măsuri suplimentare pentru reducerea tensiunilor. Actualele propuneri sunt perfect acceptabile pentru rezolvarea crizei, cu garanţii de securitate pentru combatanţii Wagner", a anunţat Preşedinţia din Belarus, conform agenţiei oficiale Belta, postului BFMTV şi cotidianului Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici