Senatorii republicani, încrezători că Donald Trump va fi achitat vineri

Procesul din Senatul SUA privind procedura de destituire a preşedintelui Donald Trump s-ar putea încheia încă de vineri cu achitarea liderului de la Casa Albă, susţin mai mulţi politicieni republicani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

605 afișări
Imaginea articolului Senatorii republicani, încrezători că Donald Trump va fi achitat vineri

Senatorii republicani se declară încrezători că procesul lui Donald Trump se va încheia vineri cu achitarea preşedintelui SUA

Senatorul republican John Barrasso a declarat miercuri că este posibil ca procesul să se încheie vineri, fără ca vreun martor să fie audiat, în pofida încercărilor democraţilor de a convoca mai mulţi martori, în special pe fostul consilier John Bolton.

Întrebat când ar putea avea loc votul privind decizia de achitare sau condamnarea a lui Trump, Barrasso a răspuns că probabil vineri după-amiază sau mai târziu în aceeaşi zi.

Alţi senatori republicani au prezis un rezultat similar în conversaţiile cu reporterii.

Cotidianul The New York Times a relatat duminică că Trump l-ar fi informat pe Bolton, în august, că doreşte continue suspendarea acordării asistenţei financiare destinate Ucrainei până când oficialii de acolo vor coopera cu investigaţiile ce vizau lideri ai Partidului Democrat, inclusiv fostul vicepreşedinte Joe Biden, candidat la preşedinţia SUA.

În acest context, democraţii au cerut din nou ca fostul consilier John Bolton să fie audiat în procesul din Senatul SUA privind demiterea preşedintelui Donald Trump, care este acuzat că a condiţionat oferirea asistenţei financiare destinate Ucrainei de lansarea unei investigaţii privind adversarii săi politici.

Trump a declarat săptămâna trecută că nu doreşte ca Bolton să depună mărturie.

Fostul consilier prezidenţial pentru Securitatea Naţională a declarat la începutul lunii ianuarie că este dispus să participe la audieri în Senat în cadrul procesului de destituire a lui Trump.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici